21.11.14

THANKSGIVING CRANBERRY SAUCE

Eilen oli mun eka LCC-kokous ja tapasin lähialueen muut au pairit. Ne muutamat joiden kaa ehdin vähä enemmän jutella, oli tosi mukavii ja nyt on kalenteerin merkitty jo muutamat treffit! IHANAA MULLA ON YSTÄVIÄ JOTKA EI KUOLAA MUN VAATTEILLE! Eivaa lapset on ihania, mut kyl ihminen kaipaa omanikästä seuraa!

LCC-kokous on kerran kuussa ja tällä kertaa meillä oli perinteinen amerikkalainen Kiitospäivä-illallinen. Kaikki toi jotain syötävää, ja meitä kun on yli 20, nii sitä ruokaa sit tosiaan oli pajon. En ees pystyny maistaa kaikkee! Mut mm. kurpitsapiirakka oli just niin hyvää ku leffoissa sanotaan. Ite tein perinteistä karpalohilloa, johon sain ohjeen host äidiltä. Jaan tän ohjeen täällä koska a) se oli tietty niin hyvää et kaikki haluu reseptin b) se ihan oikeesti oli hyvää ja sopii myös Suomen joulupöytään! c) superhelppo ja hauska tehdä!

IMG_0232 IMG_0236Sekoita kattilassa keskenään sokeri, appelsiini mehu, ja reilu desi (1/2 cup) vettä ja lisää kanelitangot. Anna kiehua, lisää sitten karpalot ja anna taas kiehua. Vähennä lämpöä ja keitä "hellästi" 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Loupuksi sekoita mukaan appelsiinin kuori. Peitä kannella ja anna viilentyä huoneen lämmössä. Jos jäähtyneessä hillossa on kanelitangon paloja, ota ne pois!

Combine sugar, 1/2 cup water, cinnamon and orange juice in a medium saucepan. Bring to a boil and add cranberries. Return to a boil. Reduce heat and boil gently 10 minutes, stirring occasionally. Stir in orange zest. Cover and cool completely at room temperature. If there's still pieces of cinnamon sticks in the cool sauce, take them away.

collage (1)
Että sellanen! En oikee oo karpaloiden ystävä (paitsi sidukka, duh) mut tä oli tosi hyvää! Just sopivan kirpee JA makee, tosi jännä lopputulos. Tän tekemiseen meni ehkä puol tuntii, joten jos sulla on tylsää, ja ylimääräsiä karpaloita kaapissa nii tätä sit vaan kokeilemaan!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti