14.3.15

Autolla ajetaan varovarovasti

Kirjottelin ennen lähtöäni (rage)postauksen autoilusta ja mikä liikenteessä hämmästyttää ja ärsyttää. Lupailin palata asiaan kun voi jenkki-menoon verrata. Nyt oon ajellu täällä neljä kuukautta päivittäin, nii vois olla sen postauksen aika. 

Ajan täällä siis päivittäin H:ta kouluun, kauppaan ja itseäni milloin mihinkin salille/shoppailemaan/LCC-tapaamiseen, ja nyt joka viikonloppu körröttelen autossa tunnin kun meen Justinin luo. Ajettua siis tulee aika paljon. Mulla ei täällä oo omaa autoa, mut aina on joku auto pihassa jota saan käyttää. 

Liikenne ja ajaminen ei täällä oikeestaan oo nii erilaista päältä päin. Kaistat on leveämpiä, parkkiruudut isompia ja tiet huonommassa kunnossa, noi on ne asiat joihin eka kiinnitti huomiota. Mut kyl niitä eroja vaan on… Ennen ku alan kirjottaa enempää nii muistutan et asun Massachusettsissa jossa ihmiset itekkin ovat tietoisia Masshole-termistä, jota joistain ihmisistä täällä käytetään osaksi ajotapojensa takia. 

tumblr_lsjs4kiX1y1r3ld0no1_400
   
Täällä siis ei osata ajaa. Oikeesti joka päivä saan kirota ku joku pölöpää törttöilee. Muistan ku autokoulussa opettaja puhu liikenteenkäyttäjien keskinäisestä luottamuksesta, et on tärkeetä noudattaa sääntöjä, koska kaikki luottaa et kaikki tekee niin ja siks vältytään onnettomuuksilta. Esim. kaikki uskaltaa ajaa risteyksen yli vihreellä, koska he luottaa et toinen valo on punanen ja et sitä noudatetaan. No täällä ei tätä luottamusta kyl oo, ainakaa mulla. Justin kysy kerran et jännittääks mua ajaa täällä. Ei mua jännitä isommat autot tai vähä erilaiset säännöt, mut mut saa paskoo housuu se fakta et en voi luottaa näihi muihin autoilijoihin yhtää! Joka päivä joku vastaantuleva väistää kuoppaa omalla kaistallaan, tulemalla puoliks mun eteen, eli ei riitä et keskittyy omaan ajamiseen ja ympäristöön, vaa oikeesti pitää tarkkailla niit muita kuskejaki!

d806f7edc196016c22a0039b86186cb2

Host-isäni ainoo ohje autoiluun oli ”aja aina 7MPH luojempaa ku sanotaa” -miksi? ”koska kaikki vaa tekee niin”. Ite meen aina 5MPH lujempaa koska se viel tuntuu turvalliselta. Tän lisäks vilkun käyttö on iha onnetonta, käsijarrua ei käytetä muuta ku mäessä ja ajovaloja ei käytetä päiväsaikaan. Aluks oli iha hirvee tottumine, ku ei meinnanu nähä et liikkuuks auto vai ei, ku ei ollu valoja päällä. Pimeellä ne valot tietty on, mut koska päivällä ei oo, nii itekki oon muutamaan kertaa huomaamattani ajellu ilman valoja piemällä… Talvirenkaita ei myöskään oo, eli autokoulun liukasrataharjotuksista todellaki oli hyötyä tänä talvena! Tä on musta iha käsittämätöntä ku tääl sitä lunta kuitenki tulee. Miten maassa jossa on kaikkee, ei oo talvirenkaita?!?! Tai HEIJASTIMIA!! Oon oikeesti meinannu ajaa ihmisten yli tääl ku ne kulkee mustissa tien piennarta pitkin. Joku sais hyvät rahat ku alkais näitä tänne Euroopasta tuomaan… 

c091b455468cb9aeca308d815946a1c9

Täälä ei hirveesti oo liikenne valoja. Ne on isoks osaks korvattu Stop-merkeillä. Ja täällä onki niille hassu sääntö. Kotonahan pysähdytään ja annetaan tietä kaikille ja sit vast ite mennään. No täällä sääntönä on, et sekunnin pysähtymisen jälkee se menee joka ekana risteysalueelle tuli! Liikennevaloissa saa kääntyä punasella oikeelle, ja ihmiset tööttäilee paljon iha huvikseen. Ja ihmiset parkkeeraa iha mihi sattuu!! Siis ketään ei kiinnosta miten vinossa se kaara on ja muutaman kerran oon ihmetelly ku edessä ajava auto ajaa nii hitaasti, ja kun oon lähemmäs päässy, nii tajuanki et ei saakeli joku on parkkeerannu auton siihe kaistalle!! On myös täysin ok ajaa kääntyvien kaistalta suoraan. Tätä tapahtuu usein, koska ilmassa ei leiju näit nuolilätkiä niinku meillä. Eeeehei kuulkas ku maassa vaa on melkee näkymättömiin haalistuneet nuolet, nii kiva siinä sit arvailla et saankoha mennä tässäki kaistalla suoraa vai en. Onneks nyt oon jo tottunu et millasis risteyksis toinen kaista on vaa kääntyvien, mut eka oli vähä hankalaa. 

88875792616431328QoxAkBBKc

Että sellasta. Arvostan kotimaani pölöpää-autoilijoita enemmän, koska ei ne sentää näin älyttömiä oo! Tokikin taas yleistän tässä tekstissä tosi paljon, esmi. host-isäni ajaa autoa nätisti, samoin Justin. Itsekään en oo täydellinen kuski vaiks täällä ajaessa siltä tuntuuki haha

Ajakaa varovasti!

- Sanni

Ps. For my MA-friends, don't take these pics personally or too seriously! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti