9.10.14

Muista aina, liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä!

No, jossei vaaroja, nii muutama tolvana mukana ainaki on! Ja koska oon jo sen reilu vuoden päässy nauttimaan autoilusta, ja täten huippukuski, on mullaki oikeus vähä puhua asiasta. 

Ite kuulun Isin Pikku Prinsessa-kastiin ja hurisiuttelen menemään punasella bemarilla, mutta hieno auto ei anna oikeuksia kellekään käyttäytyä ku mikäki torvelo. Eikä sen puoleen se pinkki korttikaa. Vaikka kuin olisit sen inssin läpässy ykkösellä, ei oo ookoo törttöillä ja siten aiheuttaa pienempii tai suurempii vaaratilanteita. Eikä edes sillon ku siitä inssistä sit on aikaa 30+ vuotta. 

Ite oon ihan hirvee vilkkunatsi. Anna olla ku edellä oleva ei vilkkua vaikka vaan kiireen vuoksi muista käyttää, nii tämä tyttö on jo mielessää ristimässä ajajaa täysin älyvapaaks idiootiks. Eihä se vilkun poisjättö maata kaada jos lähettyvillä ei oikeesti ketää oo, mut kaupunki ruuhkassa sellane pieni sormen liikuttamine voi päättyy aika epäonnekkaasti. Että käytä sitä vilkkua ajoissa! Ei se sit enää hyödytä ku oot kiilannu toverin kyljestä sisää. 

Rakas poikaystäväni taas kuuluu näihin ajajiin joka sitte päristelee siinä katkoviivan päällä! Ei, hän ei tee sitä ylimielisyyttään, vaan koska pelkää ettei auto mahdu omalle kaistalle ja että hän ajaa vaikka ojaan. Jep. Tätä oon sitte yrittäny selittää että kyllä sinä rakas siihe kaistalle mahdut jos toi edellä ajava vuoren kokone rekkaki mahtuu. Hellyyttävästä syystä huolimatta, tä saa mut näkee punasta. 

Turvavälit. Silleen aika tärkee juttu. Silti liikenteestä löytyy joka päivä niitä urpoja ku tunkee siihe sun huolella tekemään turvaväliin. Joo siis okei jos tunget siihe ja heti seuraavassa risteyksessä käännyt pois, sillonhan sen ymmärtää. Mut sit ku se vaunu kiilataa siihe väliin (tietty ilman vilkkua) ja jatketaan matkaa monta kilsaa, herää kysymys oliko ihan pakko just tähän väliin,  et ei tohon seuraavaan kunnollisee?

Myös motarilla tarvitaa turvavälejä. Mun päässä alkaa niin kiehuu ku 120 alueella mut ohitetaa, vaikka ajaisin sitä tasan sataakahtakytä,  ja sen sijaa et jatkettais matkaa kunnolla turvaväliä tehden, nii se kaara isketää just siihe eteen, vaikka tilaa olis! Joo kyllä mä nään sun hienon Mersun iha ilma että tarvii syliin tunkea. Jos sulla oikeesti on kiire nii ohita nyt sit kunnolla! 

Omaa luokkaansa on myös bussit motarilla. Oon huomannu et rekat osaa käyttäytyä, mut bussit! Tänäki aamuna ajelen siinä reipasta satasta ja edessä siintää eka 120km/h taulu. Sen sijaan et olisin kiihdyttäny omaa vauhtiani, nii huomasin et mut alkaa ohittaa BUSSI. Siis iso auto keltane satasen lätkä persuksissa! Eipä siinä voinu muuta ku körrötellä ja odottaa et se bussi sit ohittaa ja tulis siihe mun etee et pääsisin ite ohittamaan tämänki rallikuskin (jos tässä tilantessa olisin kaikesta huolimatta ajanu kovempaa, olis meno menny turhan vaaralliseks). Totta kai täki bussi sit, raukka ku ei se bussi tosiaa sitä satasta hirveesti kovempaa pääse, nii iskeytyy myös melkee tuulilasille. No tottakai siinä sit tuli sellane perus ohitusreaktio et hähhähhää painelenpas tässä nyt ohi 140 lasissa, koska munpa autolla siihe pystyy! Joo no, eipä tässä järkevyyskisassa kumpikaan erityisemmi hohtanu, mut pointtina nyt se, et jos et isolla autolla pääse sitä satasta lujempaa, nii älä ny hyvä ihmine ala ohittelee! Niinku rakas ystäväni kerran sano motarilla "tässä ajetaan lujaa, siinä oikeella hiljaa". Ja niinhän se vaan on. 

Ja kyllä ne kaupunkibussitki nii vaa ihmetyttää iha päivittäin. Joo siis väistämisvelvollisuus on mulla, jos bussi pysäkillä vilkuttaa et tulis takas likenteesee. Mut jos oon bussin kohdalla, kun se vilkku isketää päälle, ni ei oo mun velvollisuus kasvattaa siipiä ja lentää siitä tieltä pois. Tästä huolimatta harvempi bussi odottaa et kohdalla oleva auto ajaa kunnolla ohi, vaa siinä sitte aletaa kiilailee nii et pikkuautoa ajava saa jännittää et ehtiikö alta pois. Ei tietty kaikki bussit, mut iso osa. Ja näin siis Turussa. Mua henkilökohtasesti aina jännittää ohittaa pysäkillä oleve bussi, ku aina saa pelätä et alkaaks se kiilaamaa vai ei. 

Totta kai liikenteessä sattuu virheitä jokaselle, itekki kerran täräyttäny punasia päin ku oma mieli jossai haavemaailmassa ja muutaman kerran oon saanu tööttejäki kuulla, eihä siinä muuta voi ku oppia! Tästä aiheesta voisin tehä ihan oman blogin ja vaikka iha päivittäin kertoa et mikä siellä liikenteessä saa ihmisen vetämään palkokasveja pelto kaupalla nenuun ja hokemaan sitä veetä, mut jätetään nyt tällä kertaa tähän! Katotaan sitte et onko siellä rapakon toisella puolella jotenki erilaista, ja jos on, nii mihinkä suuntaa asiassa mennää! Millasii kokemuksia teil on? Mikä saa sut kiroomaa ratin takaa (miksei vieressäki) ku pahinki merimies?

Ps. Viisumi tuli postissa eilen ja edellispäivänä tein kansainvälisen ajokorttihakemuksen! Nyt alkaa olee kaikki tärkeet jutut koossa! 

-Sanni 

2 kommenttia:

  1. mulla verenpaineen saa nouseen just noi bussit, en koskaan tiiä onko ne kiilaamas eteen nii aina sydän kurkussa meen siitä ohi :D yks mikä mua kans ärsyttää on se jos motarilla joku ohittaa mut ku ajan tasan sitä nopeusrajotusta mikä se nyt sit sillä hetkellä onkaa, 100-120 km/h, tai vähän yli jopa. se saa mut näkeen punasta :D ps. enää vähän reilu kaks viikkoo lähtöön, mihin tää aika menee?!

    VastaaPoista
  2. Joo sellane turha ohittelu on iha ihmeellist :D jos sä ajat rajotusten mukaa, ei mun nähdäkseni oo mitää välii ajaako se toinen sun perässä vai ei, jos kiire ei oo!
    Ps. Niinpä!!! Apua!!

    VastaaPoista