4.6.15

Maassa maan tavalla, osa 3

Happy Birthday-paljon onnea
Juhlin synttäreitäni tossa maanantaina, ja autossa tuli Justinin kaa puhe onnentoivotuksista. Hän ihmetteli et miks mun facebook-seinä on täynnä onnitteluja. "Nii et hei onnee nyt kunnon saavutuksest, selvisit taas yhen vuoden eteenpäin elämässäs,jee" hän sanos. Hetki kesti tajuta mitä hän tarkotti, mut sit ymmärsin et niin meidän "paljon onnea" kääntyy sanaan "congratulations", mitä sit ilmeisesti ei käytetä syntymäpäivänä, vaan vaan sillon ku jotain on saavutettu, esim. valmistuminen koulusta. Ja sit ku aloin miettimään, nii ei kyl kovin moni onnitellessaan käyttänyt sanoja "hyvää syntymäpäivää", miksi? Hassu juttu.

Nurmi on aidan toisella puolella...
..."vihreämpää", päättyy sananlasku, ja täällä se totisesti on vihreää. Miksi? No siksi koska siihe levitetään kemikaaleja kevään tullen!! Toukokuun alussa host-isäni ilmoitti yhtenä päivänä, et tänään ei sit voi mennä takapihalle leikkimään koska sinne on suihkutettu kemikaaleja. Seuraavana aamuna kun katselin ulos takikselle, nii edellisenä päivänä keltaruskea ruoho talven jäljiltä oli muuttunu kirkkaan vihreäks, yhdessä yössä! Samanlaiseks ku Jali ja Suklaatehdas-elokuvassa näkyvä karkkiruoho siel Willi Wonkan tehtaas. Jokanen voi omassa päässään ajatella kuin luontoystävällisä täki sit on... Mut hei ainaki näyttää nätiltä!

Päikkärit ulkona
Jokainen meistä on ihan varmasti vauvana nukkunu päikkärit ulkona rattaissa, ja jos ei oo, nii sun vanhempias on sit varmasti katottu vähä kieroo et "millanen vanhempi ei laita lasta raikkaaseen ulkoilmaan nukkumaan". Pakkasta tai ei, vauva vällyjen väliin ja takapihalle. Täällä, ei missään nimessä, ikinä. Sellasen tempun ku teet nii syytteet tulee vähintään lapsen heitteillejätöstä. EIHÄN LAPSI PÄRJÄÄ ULKONA YKSIN KUN SE NUKKUU. Tietty tä maa on vaarallisempi ja paha vertaa Suomeen, joka on asteikon paremman pään johotpaikoilla, tiedän sen. Mun host-isä olis kuiteski halunnu talvella laittaa vauvat ulos nukkuu päikkäreitä, ku Suomessaki niin tehää, mut host-äitini tokas siihen "joo ei missään nimessä, nä vauvat on amerikkalaisia, ne ei pärjää". Mun äitiä pidetään varmaan ihan sekopäänä ku kerroin et 15 asteen pakkasesta huolimatta nukuttiin ulkona.

Uimahallit
Nii siis niitä ei ole. Meillä kun voi lampsia kuka vaan oman kaupungin uimahalliin, maksaa sen pari ekee sisään, ja siitä saunan kautta polskuttelee, nii tänne tullessa sain järkyttyy. Altaat löytyy vaan sellasilta urheiluklubeilta kuten YMCA ja Boston Sports Club (tai joku superkallis yksityinen) ja jos et oo jäsen nii saat tyytyä kumialtaaseen takiksella. Tiedän kuitenkin et esim. Kaliforniassa (varmasti nois muissaki lämpimissä osavaltioissa) monella kadulla on yhteinen isompi aidattu allas-alue (oman altaan lisäks) jonne asukkailla on avaimet. Jos uinti on sulle tärkee juttu, nii pistä tää korvan taa, tai ota ainaki noista klubeista selvää! 

Picnic alueet
Nolona pitää myöntää et itse en saanu selville kun vasta joku vuosi sitten, et alkoholin nauttiminen esim. kadulla ei oo sallittua. Kuinka monta kertaa sitä on hei autosta hypänny se vika sidukka puolillaan ja kulauttanut loput kurkusta alas baarijonossa? No ei nyt niin montaa et mut pitäis alkoholistiks ristiä, mut siis tätähän tekee kaikki. Turussa (aivan varmasti muuallaki) meillä on picnic alueet, joissa saa sitä alkomahoolia sit nauttia ihan luvan kanssa. Täällä ei ole! Picnic jo ok, mut alkoholi missään julkisella paikalla, joka ei ole anniskeluluvan saanut ravintola, on kiellettyä. Musta tä on hassua, mut varmaan vaan siks ku kerran siihen viinaanmenevään kansaan kuulun. 

Lauantaina juhlin mun synttäreitä, laitan siitä sitten postausta toivottavasti sunnuntaina! 

Suukkoja,

-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti